Wat is duurzame inzetbaarheid?

Wat is duurzame inzetbaarheid?

De betekenis van duurzame inzetbaarheid is het behoud van gezondheid én welzijn van de medewerkers gedurende de gehele loopbaan. Dit begrip kan op veel verschillende manier geïnterpreteerd worden wat ervoor kan zorgen dat er verwarring ontstaat. Bruis neemt je graag mee en beantwoord voor jou de vraag: wat is duurzame inzetbaarheid en hoe zet ik dit in.

Het Bruis DI model®

Omdat wij merken dat veel organisaties moeite hebben met de betekenis van duurzame inzetbaarheid, hebben wij eigen model ontwikkeld. Het Bruis DI model® geeft een praktische en inzetbare leidraad waarmee jij direct aan de slag kunt. Ons model geeft je inzicht in de voorwaarden die je nodig hebt om te komen tot een optimaal resultaat binnen jouw organisatie.

De dialoog staat centraal

In het Bruis DI model® staat de dialoog centraal. Deze zorgt voor een goede afstemming tussen de behoefte van de organisatie en die van de medewerker. Dit is een belangrijk onderdeel aangezien je pas kunt optimaliseren na een fijn en open gesprek. Een goede dialoog leidt tot een veilig en plezierig werkklimaat waardoor afspraken en gerichte acties kunnen worden besproken.

Wat is belangrijk als het gaat om duurzame inzetbaarheid?

Een ander onderdeel wat volgens Bruis bij de betekenis van duurzame inzetbaarheid hoort is eigenaarschap. Je wilt natuurlijk dat je medewerkers proactief zijn, nadenken over de toekomst en kritisch naar de leefstijl kunnen kijken. Hierbij vinden wij zes eigenschappen belangrijk; bevlogenheid, veerkracht, vakbekwaamheid, wendbaarheid verbondenheid en vitaliteit. Al deze eigenschappen dragen volgens ons bij aan hetgeen wat duurzame inzetbaarheid is.

De betekenis van duurzame inzetbaarheid in de praktijk

Wij geloven in wat we doen én in ons model. Onze methode is volledig gebaseerd op de wetenschap en kennis van onze specialisten. Wanneer jij aan de slag gaat met de verschillende stappen uit het Bruis DI model® zul je vanzelf resultaat zien. Probeer het zelf uit met onze Doe-Het-Zelf-abonnementen of laat ons kennis maken met jouw organisatie. Heb je vragen? Mail of bel ons gerust, wij denken graag met je mee.

Bruis model

Bruis Di model

Wat is duurzame inzetbaarheid en waar begin je? Voor velen is DI een containerbegrip maar ons model geeft houvast om gericht aan de slag te gaan.
Lees meer…

Samen met Bruis aan de slag

Samen aan de slag

Bruis maakt graag kennis met jouw organisatie. Zo kunnen we gericht ondersteunen om de inzetbaarheid effectief te vergroten. Benieuwd hoe wij dat doen?
Lees meer…

Doe het zelf abonnement Bruis

Doe het zelf abonnement

Liever aan de slag zonder begeleiding? Dat kan ook! Met onze volledig gedigitaliseerde methodiek kun je eenvoudig zelf starten met het optimaliseren van de inzetbaarheid van je medewerkers!

Lees meer…

Masterclass duurzame inzetbaarheid en verzuim Bruis

masterclass

Is het jouw ambitie om meer te weten over (duurzame) inzetbaarheid? Wil je hierin de kartrekker worden in jouw organisatie?
Dan is onze masterclass wat voor jou!

Lees meer…

Call Now ButtonBel ons op +31 (0) 85 076 1414