Duurzame inzetbaarheid

De snelste en beste weg om duurzame inzetbaarheid te bereiken is via de I MOVE® methode. Een praktische aanpak dat medewerker én organisatie in beweging zet. Zo kom je effectief en gegarandeerd tot optimaal inzetbare medewerkers. Belangrijk want optimaal inzetbare medewerkers leiden tot:

  • Veel werkplezier en betrokkenheid
  • Laag verzuim
  • Hoge productiviteit
  • Hoge klanttevredenheid

En niet te vergeten een organisatie en medewerkers die voorbereidt zijn op de toekomst!

Duurzame inzetbaarheid levert dus veel op. Voor de organisatie, de medewerker én de klant. Een win-win-win-situatie dat wij winnend werkgeverschap noemen.

De I MOVE® in het kort

Onze methode is gebaseerd op het Bruis DI model®. De aanpak is integraal en wetenschappelijk onderbouwd.

Optimale inzetbaarheid bereik je samen als werkgever en medewerker. De I MOVE® is een praktische workflow inclusief analyse- en dialoogtool die stap voor stap alle betrokkenen meeneemt in het proces. Zo zorgen we ervoor dat iedereen optimaal in beweging komt én blijft.

Dat gebeurt door het volgen van de volgende stappen:

Meten: In de eerste stap meten we met onze scans waar de organisatie en de medewerkers staan. Dat is belangrijk want dat is het vertrekpunt.

Onderzoeken: Daarna onderzoeken we welke risico’s en kansen er zijn. Dit doen we door de uitkomsten van de scans goed te analyseren en onderling verbanden te leggen. Hierin betrekken we ook de strategische organisatiedoelstellingen.

Vaststellen: Vervolgens wordt vastgesteld waar de organisatie en de medewerker als eerst mee aan de slag gaan.

Op organisatieniveau gebeurt dit samen met meerdere stakeholders. De medewerker bespreekt dit in het inzetbaarheidsgesprek met de leidinggevende.

Effectueren: De acties worden daarna opgenomen en uitgevoerd aan de hand van het praktische I MOVE® stappenplan.

Zo bereik je samen een optimale en duurzame inzetbaarheid. Succes gegarandeerd!

Doe de Lightscan

Wil je inzichtelijk krijgen hoe jouw organisatie er nu voorstaat met duurzame inzetbaarheid? Doe nu de gratis Lightscan! En krijg inzicht in welke mate jouw organisatie de randvoorwaarden biedt om tot een optimale inzetbaarheid te komen als medewerker. Je ziet direct hoe jouw organisatie scoort op de specifieke condities die noodzakelijk zijn ter bevordering van de duurzame inzetbaarheid van medewerkers. 

De I MOVE® is digitaal

Onze methode is voor werkgever én medewerker volledig digitaal en dat is uniek in Nederland.

De medewerker heeft een gepersonaliseerde digitale omgeving. Hierin wordt hij of zij stap voor stap aan de hand genomen. Ook zijn de resultaten van de eigen scans hier inzichtelijk. De medewerker heeft ook toegang tot het inzetbaarheidsplatform. Deze staat vol tips en informatie over onderwerpen die te maken hebben met inzetbaarheid. Zo wordt de medewerker optimaal ondersteunt!

De organisatie heeft 24/7 toegang tot het analytics dashboard. In het dashboard staan de resultaten van de uitgevoerde scans. De resultaten kunnen gefilterd worden op bv. geslacht, leeftijdsklasse etc.

Bij meerdere metingen zijn ook de trends zichtbaar in het dashboard. Zo heb je als organisatie altijd up to date input voor je beleid en strategie.

Uiteraard voldoet alles aan de AVG-wetgeving en is het systeem ISO-27001 gecertificeerd.

onze scans

Stap voor stap aan de slag

Liever stap voor stap aan de slag met inzetbaarheid? Dat kan ook. In de I MOVE® methode zijn verschillende scans opgenomen, maar deze zijn ook los in te zetten. Hieronder staan ze apart toegelicht.

DI Conditiescan

Deze scan brengt de organisatiekant in kaart. Het geeft inzicht in welke mate de randvoorwaarden aanwezig zijn. Daardoor wordt duidelijk welke stappen er nog gemaakt moeten worden.

DI Belevingsonderzoek

Dit onderzoek gebeurt onder de medewerkers. We inventariseren of medewerkers bekend zijn met de faciliteiten rondom duurzame inzetbaarheid. Dit onderzoek is gekoppeld aan de DI Conditiescan en brengt in kaart in hoeverre het beleid en de faciliteiten medewerkers bereiken.

Inzetbaarheidsscan

In deze scan geven medewerkers aan in welke mate zij hun eigen inzetbaarheid ervaren. Het geeft inzicht en bewustwording over hun eigen rol. Vanuit bewustwording ontstaat eigenaarschap en de motivatie om vanuit eigen regie aan de slag te gaan.

onze diensten

Meer oplossingen voor duurzame inzetbaarheid

Masterclass Inzetbaarheid

Is het jouw ambitie om meer te weten over (duurzame) inzetbaarheid? Wil je hierin de kartrekker worden in jouw organisatie? Dan is onze masterclass wat voor jou!

Lees verder

Arbeidsdeskundig onderzoek

Verzuim brengt wet- en regelgeving met zich mee. De expert op dit gebied is de arbeidsdeskundige en zorgt voor het beperken van risico’s en de juiste ondersteuning.

Lees verder

Opleiding & Training

Wil je meer kennis hebben over inzetbaarheid of zorgen dat je als leidinggevende daar een invloed op hebt? Ontwikkel je verder met een van onze trainingen.

Lees verder

Kom in contact

Wij bespreken graag vrijblijvend jouw situatie en wat we voor jouw organisatie kunnen doen. Dit kan telefonisch, via teams of we komen bij je langs.