Wat anderen over ons zeggen

Wij laten graag anderen aan het woord om te vertellen hoe zij onze samenwerking ervaren.
Ook enthousiast geworden over onze aanpak?
Plan een vrijblijvende afspraak in om te weten wat wij voor jou kunnen betekenen.

Wat anderen over ons zeggen

Wij laten graag anderen aan het woord om te vertellen hoe zij onze samenwerking ervaren. Ook enthousiast geworden over onze aanpak? Plan een vrijblijvende afspraak in om te weten wat wij voor jou kunnen betekenen.

Manon Weijts – Teamleider P&O Veiligheidsregio Zuid Limburg

Bruis blijft vasthouden en uitdagen als wij de neiging hebben te verslappen

Binnen onze organisatie de Veiligheidsregio Zuid Limburg (VRZL) , hebben wij een organisatievisie (MVS document) echter wij hadden behoefte aan een HR Visie die daarvan afgeleid is, omdat HR het belangrijkste goed is in onze organisatie. In een HR Visie wilden wij beschrijven waar we ten aanzien van de medewerker binnen VRZL voor staan. De HR visie staat centraal in de inrichting en uitvoering van HR. De wijze waarop we met medewerkers omgaan en hoe medewerkers het werkgeverschap van VRZL ervaren moet aansluiten op deze visie.

Omdat wij al goede ervaringen met Bruis hadden voor het opmaken van een Visie op Duurzame Inzetbaarheid besloten wij Bruis voor deze opdracht te contacteren. Onze samenwerking met Nathalie en Erwin kon zodoende op dit thema verder uitgediept worden.

Bruis ontwikkelde aan de hand van 2 plenaire bijeenkomsten een systematiek om door middel van diverse verdiepingsmethodieken/instrumenten te komen tot de gewenste kern. Daarvoor hadden zij zich goed ingelezen in de documenten die wij hen ter beschikking hadden gesteld (MVS, koersdocument). Tijdens deze bijeenkomsten was dan ook goed te merken dat zij zich goed voorbereid hadden en mede daardoor de juiste verdieping konden pakken en tot prikkelende vraagstellingen konden komen.

De door Bruis toegepaste methodiek was erg effectief. Zij stelden de juiste vragen en wisten de vraagstukken van diverse kanten te belichten. Erg verhelderend. Wat ik een erg sterk element vond was dat zij ons op een enthousiaste manier bleven prikkelen en uitdagen en ons scherp hielden op de momenten dat wij de neiging hadden om even te verslappen omdat wij vastliepen. Daardoor bleef de dynamiek er goed in, met een mooi resultaat tot gevolg! Onze directie heeft de met Bruis opgemaakte concept HR Visie dan ook positief ontvangen en omarmd.

Jacco van der Knaap – Commercieel directeur Fris & Rein

Met bruis is het goed samenwerken

In eerste instantie heeft Bruis ons geholpen om een HR strategie te ontwikkelen en uit te werken. één van de aandachtspunten waar we praktisch mee aan de slag moesten, was het hoge ziekteverzuim. Tijdens het dieptepunt in 2019/2020 lag het verzuim gemiddeld boven de 10%.

Bruis heeft ons geholpen om een inzetbaarheidsbeleid te ontwikkelen, waarin de medewerkers weer centraal kwamen te staan.

Door het voeren van inzetbaarheidsgesprekken in combinatie met een betere samenwerking tussen de afdelingen hebben we het verzuim terug kunnen brengen naar gemiddeld minder dan 5%. Een prestatie van jewelste waarbij Bruis ons heeft ondersteund met raad en daad.

Carmen van Casteren – Directeur HRM & Communicatie Albert Schweitzer Ziekenhuis

arbeidsdeskundigheid waar je verder mee komt

Sinds een paar jaar werken wij intensief samen met Bruis op het gebied van arbeidsdeskundige onderzoeken en advies.

De arbeidsdeskundigen van Bruis willen de situatie goed begrijpen, denken mee en spiegelen. In het rapport wordt het juiste perspectief, passend bij de situatie van de medewerker helder weergegeven.

De gesprekken tijdens het arbeidsdeskundig onderzoek zijn doortastend en empathisch. Wij ervaren de meerwaarde van deze aanpak; de medewerker en de leidinggevende weten waar ze aan toe zijn en zijn positief. Daarnaast ervaren we ook een tevredenheid van het UWV over de aanpak en rapporten van Bruis.  

Bruis heeft een enorme expertise waar wij erg blij mee zijn. Arbeidsdeskundigheid waar je verder mee komt!

Ronald Loonen – Partner bij Boumans & Partners Advocaten

Geen brandjes blussen maar preventief inzetten op ziekteverzuim

“Ons ziekteverzuim was hoog en zo kwamen we bij Bruis terecht. Ze verrasten ons met hun aanpak. We kwamen al snel tot de conclusie dat we niet alleen brandjes moeten blussen als die zich voordoen, maar dat het ons zou helpen om preventief met duurzame inzetbaarheid aan de slag te gaan.

Bruis maakte een scan van ons bedrijf en we betrokken alle leidinggevenden erbij. Er was een bijeenkomst voor alle collega’s en we startten met inzetbaarheidsgesprekken. We werkten al met functionerings- en beoordelingsgesprekken, maar tijdens het inzetbaarheidsgesprek raak je een dieper niveau: hoe ziet jouw toekomst eruit? Hoe blijf je inzetbaar? Wat doe je daar zelf aan? Wat kan de organisatie daarin betekenen? De uitdaging daarin is dat je ook zaken teruglegt bij medewerkers en dat we opvolgen. Bruis trainde ons daar in.

Wat me aanspreekt in de methode van Bruis is de gestructureerdheid. Bij de basis starten en vanuit daar planmatig de volgende stap nemen. Het is prettig samenwerken. Ze zijn nuchter, maar raken tegelijkertijd de juiste emotionele snaar. Ze behartigen de belangen van de werknemer zonder die van de werkgever uit het oog te verliezen. En de resultaten? De inspanningen beginnen hun eerste vruchten af te werpen.”

Saskia Portengen – Verzuimadviseur Afdeling P&O, Beleid & Advies Albert Schweitzer Ziekenhuis

Bruis geeft handen en voeten aan ingewikkelde materie

“Bruis voert al onze arbeidskundige onderzoeken uit. Dat is niet eenvoudig. Ik heb veel rapportages gezien, maar die van Bruis springen er met kop en schouders bovenuit. Ze zijn zeer goed leesbaar, geven praktische handvaten en zijn daarnaast ‘UWV-proof’.

Vaak duurt het even voordat je een organisatie kent, maar bij Bruis ging dat verbazingwekkend snel. Inmiddels hebben we een echte relatie opgebouwd met elkaar. Vertrouwen is daarbij de basis. Bruis is communicatief supersterk. Ingewikkelde materie weten ze op een prettige, verbindende en open manier duidelijk uit te leggen aan onze personeelsadviseurs, leidinggevenden én medewerkers.

Met Bruis weet ik dat het wordt geregeld. Bruis komt haar afspraken na en reageert snel. Naast de arbeidsdeskundige onderzoeken bel ik ze regelmatig met een korte vraag: ze fungeren dan als kennisbron voor ons. Vaak geven ze dan ook nog wat extra slimme tips. Bruis heeft haar eigen netwerk. Dat maakt het voor ons gemakkelijk. We zijn daardoor ook minder kwetsbaar. Ik kan met en op ze bouwen.”

Anne-Jaap Deinum – Directeur NEVAT (branchevereniging metaal- en maakindustrie)

Kennis en enthousiasme zorgen voor de klik

“Binnen onze branche liggen flinke uitdagingen als het gaat om duurzame inzetbaarheid van mensen. De technologische ontwikkelingen staan niet stil en daarin is ons ‘human capital’ ontzettend belangrijk. Hoe behoud je mensen voor je bedrijf? Hoe zorg je dat iemand zijn pensioen fysiek en mentaal haalt? Welke stappen moet je dan doorlopen en wat betekent dit financieel? Vragen die onze leden dagelijks bezig houden.

Bruis ontwikkelde voor onze leden een programma en gaf twee masterclasses. Daar kwamen zeer enthousiaste reacties op. Een van onze leden kwam er zo achter waar de hobbels zitten voor zijn bedrijf en hoe hij deze concreet kan aanpakken.

Bruis heeft een bewezen methodiek en stelt de juiste vragen. Ze snappen wat ons bezig houdt en denken mee. Ze zijn echt onze kennispartner. Hun proactieve houding, leergierigheid en enthousiasme zorgt voor de klik!”

Ted Sevat – Stafmedewerker Kwaliteit, Personeel & Organisatie Nocore

BRUIS heeft een frisse blik op leren, ontwikkelen en inzetbaarheid

“Binnen Nocore was behoefte aan een nieuwe frisse kijk op de persoonlijke ontwikkeling van medewerkers. Na het verkrijgen van een SLIM-subsidie hebben wij BRUIS ingeschakeld om ons hierbij te helpen. 

Bruis heeft een ruime ervaring met dergelijke subsidieprojecten. De aanpak van Bruis is helder, integer en pragmatisch.

Na een brede inventarisatie van wensen en behoefte in alle geledingen van de organisatie is een nieuwe maatwerk methodiek ontwikkeld. Hierin staat het eigenaarschap van medewerkers centraal. Inzicht in veranderingen en aansturen op intrinsieke motivatie zijn hierbij belangrijke succesfactoren. 

De gesprekkencyclus die de basis vormt van de methode is gestructureerd en biedt daarnaast voldoende ruimte voor eigen inbreng. Naast eigenaarschap bij medewerkers was een dynamische methode één van de belangrijke vereisten. Ook dit is door BRUIS prima opgepakt.

Het is niet gebleven bij het ontwikkelen van de methode alleen, ook bij de implementatie heeft BRUIS haar rol gepakt en een goede ondersteuning geboden. De adviseurs van BRUIS hebben management, leidinggevenden en medewerkers meegenomen in het beoogde veranderingsproces. Hiervoor is gebruikt gemaakt van workshops, implementatiebijeenkomsten en individuele coaching. Dat doen zij op een speelse wijze ondersteund met moderne aansprekende tools die de kans dat het beoogde eindresultaat wordt gehaald aanzienlijk verhogen.  

Wij hebben de samenwerking als plezierig ervaren en bevelen Bruis dan ook zeker aan.”

Call Now ButtonBel ons op +31 (0) 85 076 1414