Model duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid wordt voor veel organisaties een steeds belangrijker onderwerp. Maar wat houdt dit begrip eigenlijk in en hoe pas je het toe in de praktijk? Om die reden heeft Bruis een model voor duurzame inzetbaarheid ontwikkeld. Deze geeft jou de handvaten die je nodig hebt. Ons Bruis DI model® zorgt voor een praktische en inzetbare leidraad waar jij direct mee aan de slag kunt.

Wat betekent inzetbaarheid?

Om met ons model voor duurzame inzetbaarheid te werken, is het belangrijk om goed te begrijpen wat deze term eigenlijk inhoudt. Wij ervaren namelijk dat veel organisaties moeite hebben met dit begrip. Het gaat hierbij over het behoud van gezondheid én welzijn van medewerkers gedurende de gehele loopbaan. In ons model duurzame inzetbaarheid hebben wij de voorwaarden inzichtelijk gemaakt die nodig zijn om te komen tot een optimale inzetbaarheid van medewerkers.

De onderdelen van het Bruis DI model®

Ons model duurzame inzetbaarheid bestaat uit verschillende onderdelen waarbij we zowel naar de kant van de organisatie als die van de medewerker kijken. In het grijs zijn de voorwaarden die nodig zijn vanuit de organisatie opgenomen, in het groen de eigenschappen aan de medewerkerskant. Tussenin staat de dialoog die onmisbaar is om te komen tot een optimalisatie van de inzetbaarheid.

Het verbeteren van de inzetbaarheid

Om de inzetbaarheid te optimaliseren is het belangrijk om alle onderdelen van het Bruis DI Model in kaart te brengen. Daarbij ook de huidige leiderschapsstijl en organisatiecultuur. Zo breng je in kaart wat je als organisatie zelf kan doen om bevlogen en betrokkene medewerkers te krijgen en creëer je de mogelijkheid voor een goede dialoog. Het goede gesprek zal er uiteindelijk voor zorgen dat gerichte acties worden besproken en afspraken worden gemaakt waar op gebouwd kan worden.

Neem contact op

Je hebt nu meer input gekregen over de verschillende onderdelen van het Bruis DI model®. Ben je benieuwd wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? We denken graag met je mee. Neem vrijblijvend contact met ons op door te mailen naar info@bruis.com of vul het contactformulier in. Wij vertellen je graag meer over ons duurzame inzetbaarheid model en over de stappen die jij direct kunt gaan zetten.

Call Now ButtonBel ons op +31 (0) 85 076 1414