Bruis gastauteur in 'aan de slag met duurzame inzetbaarheid'

Ruim een jaar geleden werden Erwin van der Zanden en Nathalie Scholtes als experts rondom duurzame inzetbaarheid benaderd door Peter Dona, met de vraag; “Willen jullie als gastauteur optreden in mijn nieuwe boek?” En zo geschiedde….. Het duurde even voordat het uitkwam maar het is zover!


‘Aan de slag met duurzame Inzetbaarheid’ met naast Erwin en Nathalie nog meerdere gastauteurs waaronder Prof. Jac van der Klink en lector Jos Sanders is onlangs verschenen.

Het boek mag nu al een standaardwerk genoemd worden en mag dan ook niet ontbreken in de boekenkast van iedereen die serieus met duurzame inzetbaarheid bezig is of wil gaan.


Erwin licht in zijn bijdrage de DIrigent® toe. Een projectmanagementmodel dat organisaties ondersteunt in het proces om te komen tot een optimale inzetbaarheid van hun medewerkers. Duurzame inzetbaarheid is lastig vast te pakken dus hoe ga je als organisatie die eerste stap maken? Waar ga je de focus op leggen en hoe zorg je ervoor dat je met de juiste oplossingen aan de slag gaat? Daarnaast garandeert het model dat de stakeholders helder zijn en betrokken worden. Het zorgt ervoor dat de aandacht op (duurzame) inzetbaarheid gericht blijft. We zien maar al te vaak dat door de waan van de dag prioriteiten verplaatst worden. Dat de opvatting dat bezig zijn met de inzetbaarheid van medewerkers alleen op de lange termijn loont zich aandient. Niets is minder waar!


Nathalie geeft haar visie over werkgeluk en bevlogenheid. Over BRUISende organisaties en medewerkers. Ze zet helder uiteen hoe je dit realiseert. Waarom je dit zou moeten willen en welke voordelen dit biedt. De verwachtingen van medewerkers zijn verschoven van een financiële motivatie- het salaris- naar een vervulling van zingeving en plezier hebben in je werk. Vooral bij de jongere generaties leeft deze verwachting. Hoe zorg je ervoor dat je, op de (krappe) arbeidsmarkt, de juiste medewerkers aantrekt en verbonden houdt aan de organisatie?


In de bijdragen komt de visie en identiteit van Bruis® optimaal naar voren. Met een onderbouwde methodiek en WINNEND werkgeverschap komen tot optimaal inzetbare medewerkers. WINNEND werkgeverschap en (duurzaam) inzetbare medewerkers de sleutel tot continuïteit, succes en betere resultaten.© Bruis® |  Design Creative Impact Point