bruis voor werknemers

Met plezier naar het werk gaan, je energiek en fit voelen zijn factoren die horen bij bevlogen werken. Bruis voelen op het werk waardoor de dag snel voorbij gaat. 

‚Äč

Sommige medewerkers herkennen dit, voor anderen is het ver van hun bed. Toch is het heel belangrijk, het bepaalt namelijk deels of je het werk wel kan volhouden. Er zijn verschillende factoren die dit beïnvloeden, dat ligt op de werkplek maar gelukkig ook bij jezelf. Hierdoor heb je zelf invloed op je arbeidsvreugde en je inzetbaarheid, niet alleen nu maar ook voor de toekomst. Vanwege de oplopende pensioenleeftijd zal er langer doorgewerkt moeten worden. Dat is voor de een al binnenkort en voor de ander duurt dat nog een hele tijd, maar waarom daar nu mee bezig zijn? Door o.a. ontwikkelingen in technologie en de markt zal je werk veranderen waardoor er andere vaardigheden en competenties van je gevraagd kunnen gaan worden. Daarnaast zijn we wel tot oudere leeftijd aan het werk maar onze (lichamelijke) beperkingen beginnen niet later.

Om in wijzigende omstandigheden je werk met plezier te kunnen uitvoeren zal je vitaal en wendbaar moeten zijn èn blijven. Uiteindelijk wil je fit en vitaal van je pensioen kunnen gaan genieten!

Hier zijn een aantal factoren van invloed op. Die factoren heb je deels zelf in de hand zoals onder andere je leefstijl, maar er zijn ook factoren die liggen bij je werkgever, zoals je arbeidsomstandigheden. Vitaal en met plezier aan het werk zijn tot aan je pensioen is dus een gedeelde verantwoordelijkheid van beide waar over gesproken moet worden.

bevlogen werken

Heb je dit gesprek al met je werkgever? Dan is dat heel goed. Wil je dat het verdergaat dan praten? Of heb je dit gesprek nog niet en wil je verandering en je verantwoordelijkheid nemen over je eigen inzetbaarheid? Neem contact op om te bespreken wat wij voor je kunnen betekenen

© Bruis | AVG | Design Creative Impact Point