Bevlogenheid van jouw medewerkers

Wanneer we het hebben over bevlogen medewerkers dan praten we over de aanwezigheid van drie verschillende factoren. Dat zijn vitaliteit, toewijding en absorptie. Bevlogen medewerkers typeren zich door volledig op te gaan in het werk en te bruisen van energie. Voor veel HR-afdelingen is dit een belangrijke maatstaf als het gaat over duurzame inzetbaarheid.

Wanneer medewerkers met plezier naar het werk gaan en passie hebben voor hetgeen ze doen, draagt dit bij aan de psychische en lichamelijke gezondheid. Dit is belangrijk wanneer je de inzetbaarheid wilt optimaliseren. Bruis helpt organisaties bij het inzichtelijk maken van dit begrip en gebruikt hierbij het Bruis DI model®.

Bevlogenheid in het Bruis DI model®

Om de duurzame inzetbaarheid binnen een organisatie te optimaliseren dient jouw medewerker eigenaar te worden van zijn of haar eigen inzetbaarheid. Om dit te kunnen bepalen hebben wij zes eigenschappen geformuleerd, waarvan bevlogenheid er een is. Naast bevlogenheid kijken wij ook naar de mate waarin medewerkers zichzelf veerkrachtig, vakbekwaam, wendbaar, verbonden en vitaal voelen.

Breng de eigenschappen in kaart

Bevlogen collega’s zijn de ideale ambassadeurs voor een organisatie. Ze hebben een hogere mate van productiviteit, zijn wendbaar, verzuimen minder en zorgen voor een hogere klanttevredenheid. Wanneer jij met de inzetbaarheid aan de slag gaat, is het dus belangrijk om de bevlogenheid van medewerkers goed in kaart te brengen.

Kun je hier hulp bij gebruiken? Bruis staat voor je klaar. Wij hebben een laagdrempelige én effectieve digitale tool ontwikkeld waardoor je direct aan de slag kunt. Kies één van de drie abonnementsvormen die aansluit bij jouw wensen en doelen. Mocht je liever volledig worden ontzorgd, dan kan dat uiteraard ook.

 

Call Now ButtonBel ons op +31 (0) 85 076 1414